© Triptyque

Tasifan Mohammad wint de ‘Herman Van Rompuy Scholarship’

Op maandag 3 juli heeft het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) voor de 9e keer de ‘Herman Van Rompuy Scholarship’ uitgereikt. De laureaat van die prestigieuze studiebeurs is dit jaar Tasifan Mohammad. De ceremonie vond plaats in aanwezigheid van onder meer Herman Van Rompuy, VBO-voorzitter René Branders, CEO van het VBO Pieter Timmermans, Baudouin Velge (Stichting Bekaert), Pierre van der Rest (Fondation van der Rest) en vertegenwoordigers van het Europacollege.


Benoit Monteyne, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
04 juli 2023

In 2014 lanceerde het VBO samen met de stichting bekaert en de Fondation van der Rest – twee stichtingen die werden opgericht ter ere van twee gewezen VBO-voorzitters – een uniek initiatief om jongeren met zin voor ondernemen te stimuleren om Europees te denken en te handelen: de ‘Herman Van Rompuy Scholarship’.

Die studiebeurs, uitgereikt onder de naam van de eerste voorzitter van de Europese Raad, financiert de studies van een jonge Belg aan het Europacollege in Brugge. Bovendien geeft het VBO de laureaat ook de kans om een stage te lopen binnen zijn eigen competentiecentrum Europa & Internationaal.

Tasifan scoorde bij de jury onder meer met haar essay over de impact van Europese beleidsmaatregelen op de competitiviteit van ondernemingen.

Tasifan volgt als laureaat Louise Everarts op. Zij heeft er net een boeiend en leerrijk jaar aan het Europacollege op zitten en begint in oktober aan haar stage op het VBO.

Het VBO wenst nogmaals de laureaat, Tasifan Mohammad, te feliciteren. Het dankt ook de beide stichtingen voor hun trouwe steun, het Europacollege voor de uitstekende samenwerking en de heer Van Rompuy om zijn naam met deze beurs te associëren. Volgend jaar wordt een jubileumeditie met de 10e uitreiking!

> Link naar de fotogalerij van het evenement


 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.