TOM DE RIDDER (AUDI) WINT CUSTOMS PROFESSIONAL AWARD 2023

De onderhuidse effecten van Brexit, bevoorradingsproblemen tijdens COVID-19 en de oorlog in Oekraïne, het beroep van douaneprofessional wordt steeds uitdagender. Ook tonen die globale gebeurtenissen aan dat expertise in douane- en handelsnaleving nog steeds noodzakelijk is en een cruciale rol speelt in de strategische groei van bedrijven. Om dat meer in de kijker te zetten, organiseert de International Chamber of Commerce in België (ICC België) samen met haar partners elke 2 jaar de ‘Customs Professional Award’. Deze keer valt de eer te beurt aan Tom De Ridder, expert Customs & VAT bij AUDI. 


Alexander Verstappen, COMMUNICATION & EVENTS
11 oktober 2023

Tom De Ridder was een van de 8 genomineerden waaruit de jury een keuze kon maken. Het verdict van de jury werd daarnaast aangevuld met een publieke online stemmingsronde. De genomineerden voor deze derde editie waren: Dirk Pottilius (Ziegler), Tom de Ridder (Audi), Véronique Koninckx (C’LA Customs & Logistcs Agency), Emily Savereux (UCB), Mayra Souza (International Flavors & Fragrances), Maria Eugenia Iocco (Zoetis), Conny Leeman (Federal-Mogul Motorparts) en Martine Wouters (Roland Europe Group).  

“Tom blinkt uit in diversiteit, expertise en de praktische toepassing van douanemateries. Gecombineerd met een sterk engagement, brede oriëntatie inzake ‘trade compliance’ en toekomstgericht samenwerken met stakeholders maakt dat van hem een terechte winnaar”, aldus Nele Derynck en Jef Hermans, voorzitters van de jury.   

‘Supply chain’-talent wordt steeds schaarser. In de meeste sectoren zijn de logistieke ketens intussen geëvolueerd naar complexe netwerken. Niet alleen zijn ze minder lineair dan pakweg twee decennia geleden, vaak zitten ze ook in volle digitale transformatie.   

Het beheer van de huidige ‘supply chain’-netwerken vraagt om andere vaardigheden dan voorheen. De traditionele operationele functies in planning en logistieke coördinatie zien er vandaag helemaal anders uit, met meer analyses, meer dynamiek en meer complexiteit. 

Dat alles maakt dat er moet worden ingespeeld op een aantal situaties en er met alle actoren naar constructieve oplossingen moet worden gezocht om ervoor te zorgen dat de negatieve impact van die factoren beperkt blijft.   

Omdat expertise in douane- en handelsnaleving noodzakelijk is, heeft ICC België samen met de steun van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), de federatie van de Belgische Kamers van Koophandel, de Douane, KPMG en de WCO deze prijs in het leven geroepen.   

“We willen met deze prijsuitreiking een boodschap geven aan alle stakeholders in de internationale handel van goederen: draag zorg voor douane- en handelscompliance-specialisten. Voorzie hen van de juiste tools en training, met het juiste personeel. Ze zijn essentieel voor het floreren van een bedrijf en verdienen erkenning voor hun harde werk”, aldus Pieter Timmermans, CEO van het VBO.  

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.