© Kwin

Sociale verkiezingen 2024: kies voor het VBO-pakket

Mei 2024 komt er snel aan, en dus is de VBO-gids nu al beschikbaar in gedrukte versie en als e-book. Bestel onze VBO-gids en schrijf u in voor ons volledige pakket om op tijd klaar te zijn. Een goede voorbereiding op de verkiezingen van mei 2024 is essentieel om te anticiperen op de onzekere gerechtelijke beroepen en valkuilen doorheen de vele fases van de verkiezingskalender. Ondernemingen hebben een eersterangsrol en -verantwoordelijkheid in het kader van die procedure die gespreid wordt tussen december 2023 en de zomer van 2024.


Jean-Charles Parizel, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
02 oktober 2023

De verschillende referentieperiodes overlappen mekaar momenteel: de referentieperiode voor de berekening van de drempel is afgelopen (die liep tot 30 september 2023) en de berekeningsperiode voor de kiesvoorwaarden van de uitzendkrachten begint volgende maand (1 november 2023).

Het VBO stelt opnieuw zijn knowhow ter beschikking om u te begeleiden doorheen de verkiezingsmarathon. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Als lid van de Nationale Arbeidsraad nam het VBO deel aan de allereerste besprekingen, in overleg met de FOD Werkgelegenheid, over het moderniseringsproces van de procedure (advies nr. 2.340 van de NAR). We leggen u graag alle nieuwigheden uit.

Of u nu expert of nieuweling in deze materie bent, het VBO is uw beste bondgenoot, en dat dankzij de volgende tools:

  • 3 thematische seminars
    • Oktober 2023: de pre-electorale voorbereidingen (TBE, leidinggevend personeel, kaderpersoneel enz.)
    • Januari 2024: de procedure tussen dag X en Y en verkiezingsdag
    • April 2024: de aanstelling van de OR en het CPBW 

De seminars worden georganiseerd in Brussel, Gent en Louvain-La-Neuve in samenwerking met het advocatenkantoor Iuxta en experts uit de praktijk. Alle data en locaties vindt u via deze link.

  • VBO-gids: De gekende jurisprudentiegids van het VBO is nu al beschikbaar. Hij bevat nuttige tips en het nieuw normatief kader.
  • E-Alert: om de 1 à 2 weken krijgt u doorheen de verkiezingsprocedure een elektronische ‘Alert’-nieuwsbrief met praktische tips en nuttige reminders omtrent de verplichtingen in elke fase van de verkiezingen. Een geheugensteuntje voor elke verplichting, zeg maar.

U kunt dus met een gerust hart op ons vertrouwen. We kunnen niet wachten om u in oktober 2023, januari 2024 en april 2024 te ontmoeten op een van onze seminars bij u in de buurt en te antwoorden op uw vragen!

Meer info vindt u op onze website gewijd aan de sociale verkiezingen en op onze eventpagina.

Sociale verkiezingen_horizontal.png
Om de VBO-gids Sociale Verkiezingen 2024 te bestellen, klik hier.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.