25 anekdotes uit de Atomaschriftjes … van Pieter Timmermans

“Anekdotes kunnen emoties oproepen en een gevoel van verbinding tot stand brengen. Wanneer mensen gemeenschappelijke anekdotes delen, kunnen ze zich gemakkelijker met elkaar identificeren en empathie voelen. Ze leggen de basis voor begrip en wederzijds respect en vertrouwen waardoor de kans groter wordt dat men openstaat voor het verkennen van compromissen.” Met die woorden opent Pieter Timmermans, CEO van het VBO, een korte tweetalige publicatie ter ere van zijn 25 jaar bij het VBO. 


Stefan Maes, COMMUNICATION & EVENTS
13 september 2023

De vijfentwintig geselecteerde anekdotische momenten gaan terug tot 1998. Ze vormen geen testament, maar moeten worden beschouwd als “notities uit mijn Atomaschriftjes”, verduidelijkt Pieter Timmermans, “feiten en verhalen die er volgens mijn persoonlijke ervaring toe doen en waaruit ik lessen trok die de lezer zouden kunnen inspireren”.   

Een waargebeurd verhaal 

De opgetekende gebeurtenissen vonden plaats in de voorbije kwarteeuw waarin Pieter Timmermans in de leiding van het VBO stond. Eerst als directeur-generaal, vervolgens als CEO. “In die 25 jaar hield ik nauwgezet notities bij in Atomaschriftjes. Deze zomer nam ik de tijd om daaruit 25 anekdotische momenten te selecteren.” Maar opgelet, de ‘25 anekdotes uit de Atomaschriftjes ... van Pieter Timmermans’ zijn niet het einde van een reis, integendeel: “Deze verzameling markeert het begin van mijn acties die ons land naar het jaar 2030 moeten gidsen, de 200e verjaardag van België. Hoe ons land beter maken tegen 2030 wordt mijn leidmotief!” 
 
Deze zestig pagina's tellende tweetalige publicatie is in de eerste plaats gericht aan de 84 personen die rechtstreeks betrokken zijn, maar ook aan de medewerkers van het VBO “en een aantal mensen met wie ik in vertrouwen heb samengewerkt”. In de boekhandel is het niet te verkrijgen. Het is alleen beschikbaar op aanvraag per e-mail aan am@vbo-feb.be, die het u in pdf-formaat zal toesturen.  

 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.