Gezamenlijke vergadering van de Raad van bestuur en het Strategisch comité van het VBO in de Senaat

De leden van de Raad van bestuur en het Strategisch comité van het VBO werden ontvangen in de Senaat. Op het menu: een gesprek met Senaatsvoorzitter Stephanie D'Hose over de toekomst van de Senaat en een debat met drie economen over de macro-economische vooruitzichten.


Stefan Maes, COMMUNICATION & EVENTS
10 juli 2023

Stephanie D’Hose schetste de bijzondere rol van de Senaat in het politieke bestel en de toekomstperspectieven van de instelling. Haar uiteenzetting werd gevolgd door een vraag- en antwoordsessie met een zeventigtal deelnemers.

Vervolgens sprak Thierry Saegeman, lid van het Strategisch comité en CEO van Engie Belgium, over het akkoord dat de Belgische regering zopas heeft gesloten met de Engie-groep over de verlenging van de kernreactoren.

Tot slot volgde een debat met als titel ‘Economische situatie: zachte of harde recessie?’, met Philippe Ledent (Chief Economist ING), Geert Langenus (Chief Economist NBB) en Edward Roosens (Chief Economist VBO). Daarbij presenteerden zij elk hun analyses en verwachtingen met betrekking tot de Belgische economische situatie aan de Raad van bestuur en het Strategisch comité. Edward Roosens maakte van de gelegenheid gebruik om de belangrijkste bevindingen uit laatste Focus Conjunctuur van het VBO, die eind juni werd gepubliceerd, uiteen te zetten.

 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.