Synergrid verwelkomt nieuwe secretaris-generaal

Synergrid, de spreekbuis van de Belgische elektriciteits- en gasnetbeheerders, heeft afscheid genomen van Patrick Reyniers, die na meer dan 40 jaar dienst in de sector met pensioen gaat. François Boisseleau werd door de raad van bestuur benoemd om hem vanaf 1 oktober op te volgen als secretaris-generaal.


Fernand Grifnée, voorzitter van Synergrid, bedankte Patrick Reyniers “voor het uitstekende werk dat hij de afgelopen 18 maanden leverde. Patrick was de architect die met nieuwe ambities en een strategie zorgde voor de wederopbouw van Synergrid.”

Dankzij de komst van François Boisseleau, die daarvoor Chief Economist was bij Engie België, zal Synergrid de transformatie die Patrick Reyniers op het vlak van new governance op gang bracht, kunnen voortzetten, en zal het aan de nieuwe behoeften van de leden en stakeholders van Synergrid kunnen voldoen. 

François Boisseleau: “In een tijd waarin energievoorzieningszekerheid, energiekosten en de energietransitie stuk voor stuk een uitdaging vormen voor onze samenleving, zijn netbeheerders een essentiële schakel. Voor zowel industrie als consument zijn de uitdagingen op technisch, regelgevend, economisch en sociaal vlak groot. Synergrid heeft als federatie de taak om uitwisselingen tussen leden te bevorderen, de medewerkers in de sector te ondersteunen en de uitwisselingen met de verschillende belanghebbenden te faciliteren om praktische oplossingen te kunnen bieden op het terrein.”

Het VBO wenst Patrick Reyniers een fijn en verrijkend pensioen.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.