© Belga image

Week van de mobiliteit − Iedereen op de fiets!

Op donderdag 21 september ging het VBO voor een nieuwe interpretatie van de Nationale Applausdag door er een 'corporate' versie van te maken. Het idee is eenvoudig: mensen aanmoedigen om met de fiets naar het werk te komen.


Margaux Rouzeeuw, COMPETENTIECENTRUM ENERGIE, KLIMAAT & MOBILITEIT
26 september 2023

De kantoren van het VBO zijn zeer goed bereikbaar dankzij de nabijheid van het station Brussel-Centraal en andere verbindingen met het openbaar vervoer (metro, bus enz.). Toch, en ondanks de stromende regen en dalende temperaturen, fietsten verschillende medewerkers die dag naar het VBO. De moedige fietsers werden bij de finish toegejuicht door hun collega's.

Daarna kon iedereen zijn fiets laten nakijken door MolemBike (die met een interactief fietsatelier de basisprincipes van fietsmechanica zo veel mogelijk wil verspreiden) en advies inwinnen van hun monteurs.

Van alle vervoerswijzen is het gebruik van de fiets de afgelopen jaren het sterkst gegroeid. In meer dan 7% van de gevallen kiezen werknemers in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor de fiets. Op die manier kunnen ze zich duurzaam verplaatsen en files vermijden. En het is ook nog eens gezond!

Dankzij het Belgian Mobility Dashboard (een voor iedereen toegankelijk platform met kritieke mobiliteitsindicatoren) zien we dat dinsdag de populairste fietsdag is. Uiteraard hangt het gebruik ook sterk af van het weer. Zo worden in december, januari en februari minder fietsers geregistreerd dan in de andere maanden van het jaar.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.