© Landmarks

Cyberveiligheid in 5 webinars, ook op Kanaal Z

Logo_kanaal Z_blue_CMYK.jpgHet VBO organiseert een reeks van 5 webinars over het thema ‘Maak uw onderneming cyberveilig’. Doel? Praktisch inzicht bieden in een reeks kwesties waarmee alle ondernemingen en zelfstandigen te maken krijgen. In de week van 19 juni kunt u de opnames van de eerste drie webinars in de reeks van vijf bekijken op Kanaal Z. Webinars 4 en 5, die in september en oktober zullen plaatsvinden, worden in oktober online geplaatst op Kanaal Z. 


Nathalie Ragheno, COMPETENTIECENTRUM RECHT & ONDERNEMING
16 juni 2023

Een cybersecurityplan is de beste verzekering tegen de gevolgen van een cyberaanval. Vraag is: hoe begint u aan zo’n plan? Onze topexperten helpen u op weg en bieden u een heldere kijk op alle ins en outs van een optimale cyberbeveiliging.

Het volledige programma en zendschema vindt u hieronder.

Uitzendingen op Kanaal Z van 19 t.e.m. 23 juni

Video 1: De verzekerbaarheid van cyberrisico's en de voordelen van dergelijke verzekeringen. Wat dekt een cyberrisicoverzekering? Welke ondersteuning biedt de verzekeraar in geval van een cyberincident?

Video 2: Cyberrisicopreventie. Bestaan er tools? Welke preventieve maatregelen zijn essentieel?

Video 3: Hoe reageren in geval van een cyberincident? Wat zijn de verplichtingen in dat verband? Kunnen getroffen ondernemingen op hulp en ondersteuning rekenen?

Kanaal Z van 19 t.e.m. 23 juni.png

Uitzendingen op Kanaal Z van 23 t.e.m. 27 oktober

Video 4: Wie is verantwoordelijk voor de cyberveiligheid in een onderneming? Welke verantwoordelijkheden hebben leidinggevenden met betrekking tot de te nemen cybermaatregelen? Welke verplichtingen hebben leidinggevende organen? Bestaat er regelgeving over dat onderwerp?

Video 5: Hoe raken ondernemingen die het slachtoffer werden van cyberincidenten uit die situatie? Welke maatregelen moeten worden genomen om de situatie vanuit IT-, technisch en organisatorisch oogpunt te herstellen? En op het vlak van interne en externe communicatie?

Kanaal Z van 23 t.e.m. 27 oktober.png

 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.