© Unsplash

Klokkenluiderswet: lessons learned & best practices

De presentatie is beschikbaar op de volgende link.

Zes maanden klokkenluiderswet : Lessons learned en best practices delen …

… dat is het doel van deze studievoormiddag. De wet op de klokkenluiders is zes maanden van kracht. Tijd voor een evaluatie. Trouwens, vanaf december wordt de wet ook van toepassing op middelgrote ondernemingen. Hoe bereidt u zich best voor op de nieuwe regels?

De wet die van kracht werd op 15 februari 2023 verplicht bedrijven met meer dan 250 werknemers om vanaf die datum een intern meldkanaal op te zetten. Middelgrote ondernemingen of bedrijven met 50 tot 249 medewerkers kregen tot 17 december 2023 de tijd om een beleid voor interne meldingen in te voeren.

Op vrijdag 15 september maken we een eerste balans op na een half jaar werking van de wet. Daarvoor steunen we ons vooral op de  interne meldkanalen. En krijgt u praktische tips en tricks over hoe zo’n onderzoeksprocedure optimaal wordt uitgevoerd. Het delen van best practices en cases is bijzonder waardevol voor de middelgrote bedrijven die eerstdaags aan de nieuwe regelgeving moeten voldoen.

Mis uw kans dus niet om uit de praktijk hands-on tips en tricks te sprokkelen. Houd alvast ook al uw vragen bij de hand, want we voorzien ruimschoots de tijd om in gesprek te gaan met de ervaringsdeskundigen en experten:

Stefanie Tack (Strelia)
Fabienne Raepsaet (Claeys & Engels)
Nele Van Kerrebroeck (Linklaters LLP)
Pierre Deridder (Head of Compliance en Company Lawyer, SWIFT)

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.