© Belga

Package Sociale verkiezingen 2024

Januari 2024

Klaar voor de Sociale verkiezingen 2024?
Laat u niet verrassen!

Mei 2024, dat is morgen al! De procedure van de sociale verkiezingen start immers al in december 2023. Daarom is een goede voorbereiding cruciaal. Kwestie van gerechtelijke beroepen te vermijden, te anticiperen op vragen van de vakbondsvertegenwoordigers en het lange traject – dat loopt tot de zomer van 2024 – zonder kleerscheuren of onaangename verrassingen af te ronden.

Stel uw bedrijf niet voor voldongen feiten. Kent u trouwens alle ins en outs van de sociale verkiezingen? Het antwoord op de volgende strategische vragen:

 • Wie moet sociale verkiezingen organiseren en op welk niveau?
 • Welke werknemers zijn betrokken?
 • Wie is leidinggevend/kader?
 • Uit hoeveel leden bestaan uw overlegorganen?
 • Hoeveel kandidaten mogen er worden voorgedragen?
 • Wie zal beschermd zijn tegen ontslag?

Als lid van de Nationale Arbeidsraad heeft het VBO alle expertise en gespecialiseerde knowhow in huis om u als bondgenoot doorheen het hele traject met al zijn nieuwigheden en subtiliteiten te gidsen (voor, tijdens en na de verkiezingen). Onze experten bieden tools die u stap voor stap wegwijs maken in de verkiezingsprocedure en de nieuwe spelregels.

 1. Drie reeksen thematische en doe-gerichte seminars (oktober, januari, april) in Brussel, Gent of Louvain-La-Neuve (zie programma voor de gedetailleerde inhoud)
 2. Het praktische handboek ‘Sociale Verkiezingen 2024’ (beschikbaar vanaf oktober 2023)
  De gids bevat de meest recente rechtspraak, alsook het nieuwe regelgevingskader (uitzendkrachten, elektronisch stemmen op afstand ...)
 3. De ‘E-Alert’-nieuwsbrief, boordvol praktische tips en tricks en ‘reminders’ elk moment dat u een cruciale stap moet zetten in elke verkiezingsfase.

Stel zelf uw toolpakket samen. Inschrijven of bestellen kan vandaag al.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.