Synergrid

Synergrid verenigt zowel de transportnetbeheerders als de distributienetbeheerders, en dit zowel voor elektriciteit als voor aardgas.

Synergrid
Federatie van de Elektriciteits- en Gasnetbeheerders in België Ravensteingalerij 4, Bus 2 1000 Brussel T + 32 2 237 11 11
Voorzitter
Fernand Grifnée
Secretaris-generaal
François Boisseleau
Meer informatie
Oprichtingsdatum 20/04/2005 Aantal actieve werknemers 26

De vermindering van CO2-uitstoot van, de energieprijzen en de bevoorradingszekerheid vormen de belangrijkste uitdagingen van de energietransitie. Tussen nu en 2030 willen de netwerkbeheerders 31 miljard euro aan infrastructuurinvesteringen doen om de energietransitie te ondersteunen en bij te dragen tot het koolstofvrij maken van de economie. De elektrificatie van de samenleving is een snelgroeiende trend. De netbeheerders werken iedere dag aan het versterken en moderniseren van hun netten. Ook onze gasnetten moeten vergroenen door koolstofarme moleculen, zoals biomethaan, synthetisch methaan of waterstof te integreren. De netbeheerders werken binnen Synergrid samen om die energietransitie werkelijkheid te laten worden. De prioriteiten moeten worden vastgesteld in overleg met de stakeholders zoals overheden, regelgevende instanties, leveranciers en klanten. We moeten dezelfde koers varen. Samenhang en overzicht zijn cruciaal.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.