Nieuws 22 mei 2024

25 jaar Kanaal Z: brug tussen noord en zuid

Op donderdag 16 mei werd met de nodige luister en grote opkomst 25 jaar Kanaal Z gevierd, samen met tal van sectorfederaties, bedrijfsleiders en ondernemers.  De zender zet al een kwarteeuw in op ondernemen en de waarde daarvan voor onze maatschappij.

De zender evolueerde enorm in de afgelopen 25 jaren. De intussen uitgebreide gevarieerde programmatie, naast de nieuwsuitzendingen, zorgt voor een breed en degelijk aanbod van financieel-economisch nieuws en duiding. Vorig jaar werd een restyling doorgevoerd en een nieuwe multifunctionele televisiestudio in gebruik genomen. Pieter Timmermans, CEO van het VBO: “Ik heb de start van Kanaal Z in februari 1999 ten volle mee beleefd, een boeiende én uitdagende economische en politieke periode. Kanaal Z zet al 25 jaar in op ondernemen en wat de waarde is van ondernemen voor onze maatschappij met daarbij oog voor cruciale thema’s, zoals werkgelegenheid, innovatie, digitalisering, mobiliteit, energie en overheidsbudget. De zender brengt niet alleen het ‘slechte’ nieuws, maar heeft ook oog voor positieve berichtgeving uit het bedrijfsleven.”

Kanaal Z brengt thema’s die relevant zijn aan beide kanten van de taalgrens en speelt zo een verenigende rol.

Verenigende rol

Een jaar na de start van Nederlandstalige zender startte het Franstalige Canal Z op. Die brugfunctie van Kanaal Z als tweetalige zender is cruciaal.  In ons land is het bijzonder belangrijk om ook naar de andere kant van de taalgrens te luisteren. Pieter Timmermans: “Tijdens onze recente debattenreeks ‘Let’s Talk Elections’ op Kanaal Z met de partijvoorzitters in aanloop naar de verkiezingen stelde ik vast dat men nauwelijks weet wat er aan de andere kant van de taalgrens gebeurt. Bij het VBO is het onze job om goed te weten wat er speelt aan beide kanten van die grens en op zoek te gaan naar een compromis over de taalgrens in vaak complexe dossiers met een impact op bedrijven in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Kanaal Z brengt thema’s die relevant zijn aan beide kanten van de taalgrens en speelt op die manier een verenigende rol die we zeer waarderen.”

Feest bij Roularta Media Group naar aanleiding van 25 jaar Kanaal Z, v.l.n.r.: Philippe Close, burgemeester van Brussel, Pieter Timmermans, CEO VBO FEB, Xavier Bouckaert, CEO Roularta Media Group en Alex Coene, Netmanager Kanaal Z Canal Z
Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.