Nieuws 03 juli 2024

Aanzienlijke structurele uitdagingen in de socialezekerheidsbegroting

Eind juni kwam het beheerscomité van het globaal beheer bijeen om de begrotingssituatie van de sociale zekerheid te bekijken voordat de volgende regering aantreedt. De conclusies over de ontwikkeling van de cijfers en de begroting zijn weinig positief. Tegen 2024 zal het socialezekerheidsstelsel voor werknemers naar verwachting een tekort vertonen van ongeveer 6,3 miljard euro. Dat is een miljard meer dan in 2023!

Jammer genoeg zal de begrotingssituatie blijven verslechteren, met een tekort dat volgens de schattingen zal oplopen tot meer dan 7,5 miljard euro volgend jaar en zelfs tot meer dan 14 miljard euro in 2029! Dat is nooit gezien, zoals blijkt uit de definitieve bedragen van de evenwichtsdotatie van de vorige jaren (met uitzondering van het uitzonderlijke jaar van de coronacrisis), hieronder geïllustreerd in de grafiek.

Bron: RSZ globaal beheer * Uitzonderlijk jaar coronacrisis

De vaststellingen zijn duidelijk:

  • De uitgaven voor prestaties (exclusief gezondheidszorg) blijven sterk stijgen: +17 miljard in de periode 2024-2029;
  • De pensioenuitgaven stijgen met meer dan 25%;
  • De gezondheidszorguitgaven zullen tussen nu en 2029 met meer dan 17% stijgen;
  • Met meer dan 13 miljard euro in 2024 zijn de ziekte-uitkeringen van het RIZIV de derde grootste uitgavenpost na de gezondheidszorg en de pensioenen. De langdurig zieken vertegenwoordigen een kost van 9,5 miljard;
  • De kosten van de welvaartsenveloppe blijven aanzienlijk (meer dan 450 miljoen per jaar structureel);
  • De evenwichtsdotatie blijft stijgen en verdubbelt in de periode 2024-2029.
Bron: RSZ globaal beheer

Om de financiële houdbaarheid van het socialezekerheidsstelsel te garanderen, wijst het VBO nogmaals op het belang van de (her)invoering van een responsabiliseringsmechanisme bij de toekenning van de evenwichtsdotatie, om zo de uitgaven echt te kunnen controleren en beheren. De activering van inactieven en werkzoekenden blijft ook een essentiële factor om de doelstelling van een werkzaamheidsgraad van 80% te bereiken. Daarvoor moet werken ook daadwerkelijk lonender worden dan niet-werken. De pensioenmaatregelen van de regering-De Croo hebben geleid tot een stijging van de pensioenuitgaven in de toekomst.
Het VBO blijft oproepen tot echte hervormingen om onze stelsels opnieuw haalbaar en billijk te maken.

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.