Nieuws 26 juni 2024

Een prediagnostische dienst ‘intellectuele eigendom’ voor ondernemingen

Over welke intellectuele-eigendomsrechten (IER) beschikt uw onderneming? Zijn die al beschermd? En indien niet, komen ze dan in aanmerking voor bescherming? Wat is het kostenplaatje? Wat zijn de voordelen van het beschermen van je IER? Wat zijn de risico’s als u ze niet registreert? Op al die vragen biedt de prediagnostische dienst van de Belgische Dienst voor de Intellectuele Eigendom een antwoord.

De Belgische Dienst voor de Intellectuele Eigendom, de DIE, stelt gratis een prediagnostische dienst voor intellectuele eigendom ter beschikking van Belgische ondernemingen. Via die dienst kunt advies inwinnen bij een deskundige om uw rechten zo optimaal mogelijk te beheren. Die deskundige zal uw bestaande rechten in kaart brengen, vaststellen welke rechten niet beschermd zijn en aanbevelingen doen zodat u kunt blijven innoveren en investeren, en daarbij gewapend bent met de beste hulpmiddelen voor intellectuele eigendom.

Alle ondernemingen met een ondernemingsnummer bij de Kruispuntbank van Ondernemingen en een maatschappelijke zetel in België komen in aanmerking voor die gratis dienstverlening.

De prediagnostische dienst voor intellectuele eigendom biedt verschillende voordelen:

  • een gratis, objectieve en gekwalificeerde analyse, in alle vertrouwelijkheid uitgevoerd door een onafhankelijke deskundige;
  • advies in alle domeinen van het intellectueel-eigendomsrecht: octrooien, auteursrecht en naburige rechten, kwekersrecht, merken, domeinnamen, tekeningen en modellen. Ook contracten, licenties en het gebruik van IE-databanken komen aan bod;
  • de mogelijkheid om het eigen concurrentievermogen vanuit een ander perspectief in te schatten: dat van de intellectuele-eigendomsrechten. Dat kan nieuwe inzichten bieden voor onder meer potentiële licenties en partnerschappen, technologische en juridische controle en ontwikkeling van activa.
  • Het rapport, dat de expert in alle vertrouwelijkheid opstelt, stelt u in staat een concreet actieplan uit te werken en te bepalen welke acties nodig zijn om een beleid inzake intellectuele eigendom te ontwikkelen, rekening houdend met de kosten en slaagkansen.

U vindt alle nodige informatie op de website van de FOD Economie. >> Om van de prediagnostische dienst voor intellectuele eigendom gebruik te kunnen maken, dient u het digitale aanvraagformulier in te vullen.

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.