Nieuws 20 juni 2024

René Branders op de Intergalva-top: “De industrie is een belangrijke speler”

VBO-voorzitter René Branders was keynotespreker op de Intergalva European Summit in Brugge. Die top wordt om de vier jaar georganiseerd door de European General Galvanizers Association. René Branders lichtte de grote lijnen van de Green Deal toe, en meer specifiek het ‘Fit for 55’-pakket van Europese maatregelen. Hij sprak ook over het Green Deal Industrial Plan.

In dat kader herinnerde hij aan de mondiale context waarmee galvaniseurs geconfronteerd werden en aan de uitdagingen waarmee het beroep te maken heeft, waaronder de vergunningenkwesties in de industrieën. Wat de Green Deal betreft, haalde hij de manier aan waarop de verdeling van de reductie-inspanningen is georganiseerd om de Europese uitstoot tegen 2030 met 55% te verminderen. Vervolgens herhaalde hij de grote lijnen van de EU-emissiehandelssystemen ETS en ETS2. Die systemen hebben niet alleen invloed op het vervoer over land en de gebouwen, ze hebben ook een impact op
niet-ETS-industrieën … waaronder galvaniseerbedrijven. René Branders benadrukte ook de impact van het Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM) en de richtlijn inzake hernieuwbare energie op de industrie. Tot slot schetste onze voorzitter een reeks mogelijkheden om onze concurrentiekracht te versterken.

De tussenkomst van René Branders was een groot succes en gaf de deelnemers een beter inzicht in het kader waarin ze werken, een kader waarvan ze zich niet altijd bewust zijn, omdat ze zo zijn ‘ondergedompeld’ in hun dagelijkse bezigheden op het terrein. Hij besloot met een positieve noot: “Europa erkent eindelijk dat de industrie een belangrijke speler is en dat het hoog tijd is om er rekening mee te houden.”

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.