Nieuws 16 mei 2024

Top van Team Belgium ontmoet bedrijfsleiders van Strategisch comité VBO

Op dinsdag 14 mei was het VBO te gast bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) in Brussel. Het BOIC vertegenwoordigt de Olympische Beweging en haar waarden in ons land. Met de merknaam ‘Team Belgium’ beoogt het BOIC vooral de samenwerking tussen directies van de sportadministraties (Sport Vlaanderen, Adeps, LOS) te benadrukken.

Het was meteen ook de eerste ontmoeting in de nieuwe – tijdelijke – hoofdzetel van het BOIC in afwachting van een volledig nieuwe stek op de Heizelvlakte in 2027. Het VBO is al jarenlang een structurele partner van het BOIC en werft samen met Team Belgium fondsen voor een passende omkadering van de sportieve prestaties van onze topatleten. Want net zoals het VBO ijvert voor het meest gunstige ondernemingsklimaat in ons land streeft het BOIC naar een optimaal topsportklimaat.

Paris, here we come

Tijdens de bijeenkomst lichtte voormalig olympisch atleet en CEO Cédric Van Branteghem voor de aanwezige bedrijfsleiders de aanpak toe op weg naar de nakende Olympische Spelen in Parijs waarin ook tal van Belgische partners en bedrijven een toonaangevende rol spelen. Op enkele maanden van de start van het grootste sportevent ter wereld ging Van Branteghem dieper in op de olympische thema’s voor de nieuwe olympiade en onze prominente Belgische aanwezigheid in Parijs. Van 26 juli tot 11 augustus 2024 opent het BOIC de deuren van het Lotto Belgium House in het centrum van Parijs, op een boogscheut van de Champs-Elysées. Die plek wordt dé ontmoetingsplaats voor de Olympische familie, partners en media. Meer info: www.teambelgium.be

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.