Nieuws 03 juli 2024

VBO en BusinessEurope ontmoeten Hongaars voorzitterschap van de Raad van de EU

René Branders en Pieter Timmermans, respectievelijk voorzitter en CEO van het VBO, namen in Boedapest deel aan de Raad van voorzitters van de nationale lidfederaties van BusinessEurope (COPRES). Daar ontmoetten ze de Hongaarse autoriteiten, die sinds 1 juli het roulerende voorzitterschap van de Raad van de EU bekleden.

René Branders (voorzitter VBO), Fredrik Persson (voorzitter BusinessEurope), Markus Beyrer (Director General BusinessEurope) en Pieter Timmermans (CEO VBO).

Ter gelegenheid van de ontmoeting werd de Verklaring van Boedapest, getiteld ‘Reboot Europe’, die de prioriteiten op het vlak van concurrentievermogen voor de komende 6 maanden bevat, aangenomen en officieel overhandigd aan de Hongaarse regering. René Branders en Pieter Timmermans hadden het er ook over het risico van de-industrialisatie op het Europese continent, over hoe de energieprijzen te verlagen en over de verdieping van de interne markt. Dat in aanwezigheid van Enrico Letta, die daarover enkele weken geleden een belangrijk rapport publiceerde.

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.