Nieuws 20 juni 2024

VBO opent deuren op Belgische economische missie Noorwegen

Ruim 450 koppen telde de delegatie die prinses Astrid vergezelde op economische missie naar Noorwegen. Drie dagen lang kregen de bedrijven de kans om hun expertise en innovatieve producten en diensten in te kijker te zetten in Oslo. Het Verbond van Belgische Ondernemingen nam deel aan die economische missie en organiseerde een aantal activiteiten om de internationalisering van de Belgische bedrijven te faciliteren.

Meer dan 200 bedrijven namen deel aan de Belgische economische missie onder het voorzitterschap van prinses Astrid naar Noorwegen. De grootte van de delegatie bewijst niet alleen dat Belgische ondernemingen exportgeoriënteerd zijn,  ze toont ook hoe belangrijk dergelijke economische missies zijn om een succesverhaal in het buitenland waar te maken. Het VBO hecht daarom bijzonder belang aan die economische missies om nieuwe markten wereldwijd te veroveren en zo ook onze handelsstromen te diversifiëren. Dat is immers van groot belang in tijden van politieke spanningen, een subsidiewedloop en protectionistische tendensen.

In samenwerking met de Noorse werkgeversorganisatie NHO, organiseerde het VBO een ‘Power Lunch’. Verschillende Belgische bedrijfsleiders kregen de kans om het management van NHO en een reeks Noorse bedrijven met bijzondere interesse in ons land te ontmoeten. De Noorse staatssecretaris voor Industrie en Handel was de gastspreker op die exclusieve lunch. Hij besprak de prioriteiten van de Noorse regering op het vlak van bilaterale economische samenwerking tussen België en Noorwegen. Ook deelde hij zijn visie over de domeinen waarbinnen onze twee landen de economische samenwerking kunnen versterken. Ook de voorzitter van NHO, tevens voorzitter en CEO van Yara International, één van Noorwegens kroonjuwelen, ging dieper in op de manier waarop zijn bedrijf de stap zet naar meer duurzaamheid en presenteerde ideeën over hoe Belgische en Noorse bedrijven die duurzaamheidstransitie kunnen waarmaken. 

© Federal Public Service Foreign Affairs, Foreign Trade and Development Cooperation

VBO zet Belgische succesverhalen in de kijker

Het VBO organiseerde ook zijn traditionele ‘Success Stories Breakfast’, een ontbijt dat een reeks Belgische ondernemers met een succesverhaal op de Noorse markt in de kijker zet. Samen met hun lokale partner lichtten zij hun activiteiten in Noorwegen toe aan de prinses en de Belgische ministers. Een unieke gelegenheid om hun bedrijf en samenwerking in de kijker te zetten. 

Tijdens het ‘Success Stories Breakfast’ van het VBO zetten Belgische ondernemers hun succesverhaal op de Noorse markt in de kijker. © Federal Public Service Foreign Affairs, Foreign Trade and Development Cooperation

Volgende bestemming: Brazilië

De eerstvolgende Belgische economische missie (november 2024) gaat naar Brazilië, een land met bijzonder veel potentieel. Ook daar staat het VBO opnieuw ten dienste van de deelnemers. Meer weten? Deelnemen? De regionale handelsagentschappen kunnen u alle informatie bieden over de missie. 

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.