Nieuws 02 juli 2024

Webinar gidst door alle nieuwe verpakkingsregels

Het VBO-platform Verpakkingen en Verpakkingsafval volgt alle nieuwe regels rond verpakkingen op de voet. Wanneer worden welke regels van toepassing? En voor wie? Van SUP tot PPWR: onze experts leggen alles van naaldje tot draadje uit.

De ‘Single-Use Plastics’-richtlijn (SUP), onlangs in België omgezet in verschillende koninklijke besluiten, de nieuwe Europese verpakkingsverordening (PPWR) over recycleerbaarheid en hergebruik van verpakkingen, de verschillende regionale maatregelen die van toepassing zijn … Onze experten hadden de handen vol om alle nieuwe regels binnen het VBO-platform Verpakkingen en Verpakkingsafval op te volgen. Het webinar gidste de deelnemers door het kluwen van alle nieuwe, vaak complexe regels.

Het webinar gidst de bedrijfswereld doorheen alle nieuwe, vaak ingewikkelde verpakkingsregels.

Permanent overleg

Het gemeenschappelijk platform Verpakkingen en Verpakkingsafval (opgericht door het VBO, Voka, Beci en AKT for Wallonia) volgt al die dossiers nauwgezet op. Het is een permanent overlegorgaan waarin de standpunten inzake verpakkingen worden gecoördineerd die men zal verdedigen tegenover interregionale, federale en Europese overheden. Onze leden-sectorfederaties uit de sector alsook de UPV-organisaties (Valipac en Fost Plus) zijn lid van het platform, net als de experten van Voka, Beci en AKT for Wallonia. Kortom, we beschikken over alle expertise om de regelgeving op de voet te volgen en de impact correct in te schatten.

VBO-platform Verpakkingen en Verpakkingsafval bundelt expertise over de gewestgrenzen heen

En die kennis delen we uiteraard met het bedrijfsleven. Gebundeld en toegelicht via een diepgaand webinar. Onze experten startten met een overzicht van het verpakkingsbeleid in België. De experten van Voka en AKT for Wallonia legden de focus op het beleid in Vlaanderen en Wallonië. Daarna volgden twee ‘deep dive’-sessies over respectievelijk:

  • de omzetting van de SUP-richtlijn;
  • de nieuwe Europese verpakkingenverordening (de PPWR).

U kon het webinar niet volgen? Geen nood, u kunt het hier herbekijken.

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.