Kmo’s en grote ondernemingen – Een vruchtbare symbiose

6 mei 2021 – Lees er de uitspraken van beleidsmakers, onderzoekers en opiniemakers van de voorbije jaren op na en je denkt dat we bedrijven moeten opdelen in twee aparte groepen: ‘goede’ kleine bedrijven en ‘slechte’ grote ondernemingen (GO’s). Kmo’s worden geassocieerd met creatief ondernemerschap dicht bij de lokale samenleving en de klant, terwijl GO’s het etiket krijgen van klantonvriendelijk, afstandelijk, misbruik van machtsposities of ander ‘minder fraais’.

Niets is natuurlijk minder waar. Geen bedrijf is heilig, maar geen bedrijf is zonder fouten of zwaktes. Maar vooral, zo toont de grootschalige enquête van het VBO om te peilen naar de relatie tussen kmo’s en grote ondernemingen, bestaat er geen tegenstelling tussen groot en klein. Integendeel, er heerst een grote mate van verwevenheid en complementariteit.

Dit rapport bevat de belangrijkste conclusies van de studie.

> Download hier het rapport ‘Kmo’s en grote ondernemingen – Een vruchtbare symbiose

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.