Voordelen lidmaatschap VBO

Meer dan 50 toonaangevende sectorfederaties genieten vandaag van het gezag, de reputatie, het netwerk en de ervaring van onze federale werkgeverskoepel in binnen- en buitenland. Bovendien is het VBO vandaag de enige stem van zowel de kleine, middelgrote als grote ondernemingen in België én op federaal, Europees én internationaal niveau. Kortom, dankzij de toegevoegde waarde die we u bieden, verdient uw organisatie haar lidmaatschap snel terug.

Concrete voordelen leden
Effectieve leden krijgen rechtstreekse inspraak, via de raad van bestuur, in de bepaling van de werkgeversstrategie met betrekking tot alle grote sociaaleconomische dossiers in de ruime zin van het woord.

Leden kunnen bovendien deelnemen aan de commissies en werkgroepen naar gelang van hun specifieke belangstelling. Dat heeft als voordeel dat:

  • u eersterangsinformatie krijgt over actuele ontwikkelingen op het gebied van wetgeving, regelgeving en overeenkomsten;
  • u specifieke onderwerpen op de agenda's kan doen plaatsen;
  • u mee het werkgeversstandpunt helpt bepalen inzake de onderwerpen die binnen het werkgebied van de commissie of werkgroep vallen;
  • u toegang krijgt tot de politieke of technische knowhow en dossierkennis van het VBO en een beroep kunt doen op zijn experts en deskundigen.

Dankzij onze de aanwezigheid in beheerscomités van een groot aantal overheidsorganismen, zoals de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ), is het VBO de meest aangewezen partij om dadelijk te reageren ten behoeve van zijn leden in geval van geschillen.

De financiële impact van de VBO-tussenkomsten in dossiers ten voordele van het bedrijfsleven is in een groot aantal gevallen aanzienlijk.

Exclusieve informatie uit de eerste hand
Als lid ontvangt u exclusieve informatie met hoge toegevoegde waarde:

  • u krijgt toegang tot belangrijke technische informatie dankzij onder meer circulaires en briefings die alleen VBO-leden ontvangen;
  • u krijgt toegang tot het VBO-extranet, een interactief communicatieplatform waar u alle VBO-documenten, verslagen en dossiers vindt, gelinkt aan actuele thema's die van belang zijn voor ondernemingen. Daar raadpleegt u ook alle belangrijke beslissingen en initiatieven van de respectieve regeringen ten aanzien van bedrijven;
  • u ontvangt een aantal abonnementen op de VBO-publicaties (wekelijkse nieuwsbrief IMPACT, themabrochures en Zakboekjes, …).

Vanzelfsprekend nodigen we onze leden uit op de evenementen en contacten die we organiseren, zoals informatievergaderingen, colloquia of ontmoetingen met nationale of buitenlandse gezagsdragers op doorreis in België. Zo nodigt het VBO u graag uit op topevents voor werkgevers en decision makers: Forum van de Onderneming, European Business Summit, Topontmoeting Regering-Ondernemingen en gerichte workshops over topics die bedrijven en bedrijfsleiders aanbelangen.

Netwerkrelaties
VBO-leden breiden hun potentieel inzake netwerkrelaties flink uit. Immers, u krijgt toegang tot ons netwerk van relaties met de ministeriële kabinetten, de administratie, de overheidsinstellingen en de ambassades. Hoewel het VBO zich alleen met interprofessionele aangelegenheden bezighoudt, kan het zijn leden helpen bij specifieke initiatieven, met name door contacten te leggen en de juiste deuren te openen.

Bovendien is het VBO in meer dan 120 publieke internationale en nationale instellingen vertegenwoordigd. En laten we daar de stem van de ondernemingen horen over dossiers die hen specifiek interesseren. Ten slotte beschikt het VBO over een brede waaier gerichte informatiekanalen.

VBO-Conferentiecentrum in hartje Brussel
Wie lid is van het VBO kan een beroep doen op onze conferentie-infrastructuur in hartje Brussel. We bieden de mogelijkheid om, tegen bevoorrechte voorwaarden en naar gelang van de beschikbaarheid, onze conferentie- en meetinginfrastructuur (vergaderzalen, salons...) te gebruiken. En we bieden logistieke ondersteuning (persdienst), bijvoorbeeld bij de organisatie van een persconferentie.

Hoe lid worden?
Bent u geïnteresseerd in een lidmaatschap van het VBO? Neem dan contact op met de dienst Membership & Account Management
Ravensteinstraat 4
1000 Brussel
Karin Ghijselings
kgh@vbo-feb.be - Tel. + 32 (0)2 515 08 31

We lichten u graag alle voordelen van een lidmaatschap uitgebreid toe.

> Klik hier voor een overzicht van alle federaties die bij ons zijn aangesloten


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.