De Algemene vergadering van het VBO is samengesteld uit alle federaties die effectief lid zijn van het VBO en uit de voorzitters van de federaties die effectief lid zijn.

De Raad van bestuur is samengesteld uit vertegenwoordigers van de verschillende sectorfederaties. De Raad stelt het beleid vast in het kader van het maatschappelijk doel van het VBO.

Het Strategisch comité is samengesteld uit bedrijfsleiders en staat de voorzitter en de CEO bij in de uitoefening van zijn mandaat.

Het Management Committee, voorgezeten door de CEO, omvat de Executive Managers  van de verschillende competentiecentra en het hoofd Communication & Events. In zijn schoot vormen de CEO, de bestuurder-directeur-generaal en de Chief Operating Officer het Executive Committee dat zorgt voor de vlotte dagelijkse werking van het VBO. Dit comité voert de politieke beslissingen van de Raad uit en coördineert de werkzaamheden van de verschillende competentiecentra.

Vitaal in de werking van het VBO zijn de commissies en platformen. Zij bereiden dossiers voor en formuleren standpunten voor de Raad van bestuur.

Dit alles wordt ondersteund door de interne organisatie van het VBO. Die omvat de verschillende competentiecentra, communicatie & events en de backoffice.Lees meer over Onze structuur

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.