Valipac is het Belgische kenniscentrum op vlak van bedrijfsafval dat in 1997 op initiatief van het Belgische bedrijfsleven werd opgericht. Hun primaire rol bestaat erin een collectief antwoord te bieden op de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor bedrijfsmatige verpakkingen.

Valipac
Organisatie voor het beheer van industriële verpakkingen

Koningin Astridlaan 59, bus 11 
1780 Wemmel 
T + 32 2 456 83 10 
info@valipac.be 
Contact
Ingrid Bouchez
T + 32 2 456 83 31
ingrid.bouchez@valipac.be
Voorzitter
Lieven Stalmans
Managing  Director
Francis Huysman
Oprichtingsdatum 
7/11/1997
Aantal klanten
7.000
http://www.valipac.be/
LinkedIn


Lieven Stalmans, Voorzitter
Francis Huysman, Managing Director

Valipac werd in 1997 door de Belgische industrie opgericht om een collectief antwoord te bieden op de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor industriële verpakkingen. Hun basisopdracht is het bereiken van de aan de industrie opgelegde recyclagepercentages voor industriële verpakkingen die op de Belgische markt worden gebracht. Deze missie is met succes volbracht, aangezien de organisatie nu een algemeen recyclingpercentage van 91,6% laat zien.

Met 25 jaar ervaring is Valipac de eerste EPR-organisatie voor industriële verpakkingen in Europa. En de resultaten mogen er zijn: met 91,6% overtreft het recyclagepercentage van Belgische industriële verpakkingen ruimschoots de Europese doelstellingen. En dit tegen een gemiddelde kostprijs van 10,6 euro per ton voor de Belgische industrie.

Om circulariteit van industriële verpakkingen te bereiken, handelt Valipac op basis van 4 pijlers: bedrijven aanmoedigen om circulaire verpakkingen te gebruiken, de traceerbaarheid van industrieel verpakkingsafval verzekeren en de effectieve recycling ervan garanderen, lokale recycling stimuleren en tot slot een selectievere inzameling van industriële verpakkingen bij bedrijven aanmoedigen.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.