FEBE is de federatie van de Belgische prefab betonindustrie. Ze behartigt op een kwaliteitsvolle en professionele manier de gemeenschappelijke doelstellingen van de ondernemingen in haar sector.

FEBE
Federatie van de Betonindustrie
Vorstlaan 68 bus 5
1170 Brussel 
T + 32 2 735 80 15
mail@febe.be
Contact
Stef Maas
T + 32 2 735 80 15
sma@febe.be
Voorzitter 
Vincent Kerkstoel
Directeur
Stef Maas
Oprichtingsdatum federatie
23/01/1936
Aantal leden
75 (110 productievestigingen)
Aantal werknemers actief in de ondernemingen die deel uitmaken van de federatie
6.000
http://www.febe.be
https://twitter.com/FEBE_BETON
https://www.linkedin.com/company/febe-beton/
https://www.youtube.com/channel/UCM3jYJYfn22oVLsVUjhxE-w


Vincent Kerkstoel, Voorzitter
Stef Maas, Directeur

De bedrijven van de sector fabriceren en leveren een uitgebreid gamma aan betonproducten, met één gemeenschappelijk kenmerk: ze worden in een fabriek of atelier geproduceerd en in hun definitieve vorm aan de klant geleverd, waar ze gebruikt worden voor infrastructuurwerken, gebouwen en andere diverse toepassingen.

FEBE vertegenwoordigt haar leden in tal van raden en commissies op nationaal en internationaal niveau en brengt er het standpunt van de sector naar voor. De federatie verleent ook advies over sociale reglementering, normalisatie en regelgeving, juridische kwesties en communicatieve en verkoopsaangelegenheden. Prefab beton is een veelzijdig product. De federatie zorgt voor een correcte beeldvorming bij bedrijven, werknemers, werkzoekenden, overheden, vakbonden en consumenten. Daarnaast groepeert FEBE fabrikanten van gelijkaardige productfamilies onder haar leden om gemeenschappelijke belangen te overleggen en te verdedigen. Vijfmaal per jaar geeft FEBE het tijdschrift BETON uit.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.