essenscia, de multisectorale Belgische Federatie van de Chemische Industrie en Life Sciences vzw, is opgericht in 1919 en vertegenwoordigt en promoot de belangen van bijna 800 ondernemingen in de chemische en life sciences sectoren.

essenscia
Belgische Federatie van de Chemische Industrie en Life Sciences 
BluePoint Brussels
Auguste Reyerslaan 80
1030 Brussel
T + 32 2 238 97 11
info@essenscia.be  
Contact
Gert Verreth, Head of Communication
T + 32 2 238 99 12
GSM + 32 477 46 42 27
Voorzitter
Hans Casier
Gedelegeerd bestuurder
Yves Verschueren
Oprichtingsdatum federatie
22/05/1919.
Ze is op 23/05/1928 een vzw geworden
Aantal leden
780
Aantal werknemers actief in de ondernemingen die deel uitmaken van de federatie
± 90.000
www.essenscia.be
Twitter: @essenscia_fr en @essenscia_nl
Facebook: https://www.facebook.com/essenscia/
Linkedin: https://www.linkedin.com/company-beta/877741/

 


Hans Casier, Voorzitter
Yves Verschueren, Gedelegeerd bestuurder

essenscia telt een twintigtal productgroepen die de specifieke belangen van hun industrietak verdedigen: organische en anorganische basischemie en meststoffen; parachemie (verven, vernissen, drukinkten, stopverven, houtbeschermingsmiddelen; geneesmiddelen voor mens en dier; vetten en oliƫn, zepen, detergenten, cosmetica, parfumerie-, toilet- en hygiƫneproducten; diverse producten voor de industrie en de land- en tuinbouw); verwerking van rubber en kunststoffen; biotechnologie; recuperatie, behandeling en recyclage van afval; chemisch ingenieurswezen; laboratoria voor onderzoek, testen en analyse.

De gemeenschappelijke materies die tot de Gewestelijke of Gemeenschapsbevoegdheden behoren, worden behartigd door drie gewestelijke afdelingen: essenscia vlaanderen, essenscia brussel en essenscia wallonie.

essenscia vertegenwoordigt de sector en zijn chemische en life sciences ondernemingen in tientallen verenigingen zowel op nationaal als op internationaal vlak. Zij onderhoudt een constante en open dialoog met alle betrokken partijen om de chemische industrie maatschappelijk beter te doen aanvaarden en haar nut te doen erkennen.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.