Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) is een private stichting die de collectieve belangen van de Belgische diamantsector vertegenwoordigt.

AWDC
Antwerp World Diamond Centre
Hoveniersstraat 22
2018 Antwerpen
T + 32 3 222 05 11
Contact
Woordvoerder

Tom Neys
T +32 497 88 15 36
Tom.neys@awdc.be
CEO
Ari Epstein
Voorzitter
David Gotlib
https://www.awdc.be/
Instagram The Diamond Loupe - @the_diamond_loupe
Instagram DnA - @diamondsandantwerp


David Gotlib, Voorzitter
Ari Epstein, CEO

AWDC wil de positie van Antwerpen als wereldcentrum voor diamant verder ontplooien en ervoor zorgen dat het imago van de sector versterkt wordt bij het grotere publiek. Dit gebeurt via Diamond Office, waar alle diamanten passeren die Antwerpen binnenkomen of buitengaan. Dit alles gaat gepaard met een waaier aan services voor de sector, marketingcampagnes, conferenties, beurzen, economische missies,…

Het is onze bedoeling om iedereen die betrokken of geïnteresseerd is in de fascinerende wereld van diamant, te faciliteren en van dienst te zijn. We willen zowel de professionele spelers, zoals de diamantmijnbouwbedrijven, als de toekomstige bruid die op zoek is naar de perfecte trouwring zo goed mogelijk helpen.

AWDC is eveneens bezieler van DnA, Sparklr en The Diamond Loupe:

Diamant en Antwerpen zijn al 575 jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Doorheen zijn rijke geschiedenis heeft de diamantsector - letterlijk en figuurlijk – een speciale plaats ingenomen in het hart van de stad. Diamant is een intrinsiek onderdeel geworden van het DNA van Antwerpen, net zoals de stad deel uitmaakt van het DNA van de diamantsector. Diamonds & Antwerp, it’s in our DnA!

Sparklr omvat al onze B2C-activiteiten die de geschiedenis, het belang en de toekomst van diamant in Antwerpen op een leuke en interactieve manier vertellen via allerlei workshop, bezoeken en projecten. Waaronder bvb. de basis van gemmologie en de 4 c’s van een geslepen diamant, leer hoe je start met het ontwerpen van een juweel,  zelf je eigen ruwe diamant slijpen en onze Champagne on the Rocks voor recepties en evenementen.

 

The Diamond Loupe  is een internationaal nieuwsplatform waar we alle stakeholders informeren over de wereldwijde gebeurtenissen met betrekking tot diamant: van ontginning tot de trends en evoluties in de juwelensector en de diamanthandel.  

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.