Synergrid verenigt zowel de transportnetbeheerders als de distributienetbeheerders, en dit zowel voor elektriciteit als voor aardgas.

Synergrid
Federatie van de Elektriciteits- en Gasnetbeheerders in België
Ravensteingalerij 4, Bus 2
1000 Brussel
T + 32 2 237 11 11
info@synergrid.be
Contact
François Boisseleau
T + 32 2 237 11 30
Voorzitter
Fernand Grifnée
Secretaris-generaal
François Boisseleau
Oprichtingsdatum
20/04/2005
Aantal actieve werknemers
18
www.synergrid.be/


Fernand Grifnée, Voorzitter
François Boisseleau, Secretaris-generaal

De energiecrisis van 2022 dreef de prijzen in België tot ongekende hoogten, waardoor gezinnen en bedrijven onder zware druk kwamen te staan. De negen bij Synergrid aangesloten netbeheerders zorgden ervoor dat de tarieven onder controle bleven, besteedden speciale aandacht aan klanten in moeilijkheden en bleven investeren in een duurzamer energiesysteem: in 2022 investeerden de netwerkbeheerders meer dan 2 miljard euro in elektriciteit en gas. In totaal konden 9,8 miljoen afnemers van elektriciteit en gas een beroep doen op de diensten van de netbeheerders en hun 13.000 medewerkers.

De huidige energietransitie is cruciaal om tot een koolstofarmer, duurzamer en lokaler energieverbruik te komen. De netten spelen een essentiële rol in die transitie, die grootschalige en intelligente investeringen vereist. Ook de klanten worden daarin belangrijke spelers, terwijl de netbeheerders de nodige instrumenten ontwikkelen om een optimale flexibiliteit te bieden.

De gezamenlijke coördinatie van de acties van de netbeheerders binnen Synergrid is van fundamenteel belang om de wereldwijde uitdagingen van de energietransitie aan te gaan.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.