Comeos vertegenwoordigt de Belgische handel en diensten. De leden van Comeos zijn actief in 20 sectoren en verkopen aan bedrijven of rechtstreeks aan de consument.

Comeos
Belgische federatie van de handel en diensten
E.  Van Nieuwenhuyselaan 8
1160 Brussel    
T + 32 2 788 05 00
info@comeos.be
Contact

Hans Cardyn, Directeur Communicatie
T + 32 2 788 05 10
hans.cardyn@comeos.be
Voorzitter
Erwin Van Osta 
Chief Executive Officer 
Dominique Michel
Oprichtingsdatum federatie
11/05/1978
Aantal werknemers actief in de ondernemingen die deel uitmaken van de federatie
± 550.000
http://www.comeos.be/
Twitter
LinkedIn
Facebook


Erwin Van Osta, Voorzitter
Dominique Michel, Chief Executive Officer

Samen zijn de sectoren goed voor 11% van het bnp en stellen ze 550.000 mensen tewerk, wat van de handel de grootste werkgever in de privésector maakt. Comeos levert diensten op maat van zijn leden, en wil als kennis- en netwerkplatform de dynamiek van de handel stimuleren.

Comeos handelt namens alle handelsvormen in België:
• buurtwinkels, supermarkten en hypermarkten;
• groot- en detailhandel;
• huis-aan-huis-verkoop;
• voedings- en niet-voedingswinkels;
• e-commerce, platformen en catalogusverkoop.

Daarnaast zijn ook de restaurantketens, gegroepeerd in de groep Bemora, net als de cateringbedrijven (Unie Belgische Catering) lid van Comeos. Ook groothandelaar-verdelers van geneesmiddelen hebben zich binnen Comeos gegroepeerd in de Nationale Vereniging van Groothandelaar-Verdelers van Geneesmiddelen (NVGV).

Binnen Comeos zijn de volgende sectoren vertegenwoordigd: baby, books, catering, convenience, direct selling, DIY & garden, electro, fashion, general food, health & beauty, interior, kitchen, optiek, pharma, platforms, restaurants, specialized food retail, sports, toys & games en wholesale foodservices              

 

Prioritaire taken

1/ Belangenverdediging
Comeos verdedigt op lokaal, regionaal, federaal en Europees niveau de collectieve en individuele belangen van zijn leden. Met het oog hierop onderhoudt Comeos regelmatige contacten met overheden, vakbonden, verbruikersorganisaties en andere beroepsorganisaties. De Comeos-medewerkers zijn aanwezig in een heleboel raden en commissies waar ze als mandataris de belangen van de sector verdedigen.

2/ Advies
Voor problemen waarmee een handelaar te maken kan krijgen, is er gratis advies-op-maat van de gespecialiseerde medewerkers, onder andere in sociale, fiscale, technische, juridische, economische en leefmilieu-aangelegenheden. Onze specialisten geven onze leden ook advies over kwesties op het vlak van volksgezondheid, productveiligheid, handelsvestigingen en in nog heel wat andere domeinen die tegenwoordig dagelijkse kost zijn voor de handelaar.

3/ Informatie
Comeos informeert zijn leden via wekelijkse elektronische nieuwsbrieven waardoor zij op de hoogte blijven van de handelsactualiteit. Sommige onderwerpen worden verder uitgediept in gedetailleerde brochures zoals de winkelopeningstijden, het (ver)­bouwen van een winkel, de product­veiligheid, ...

4/ Netwerk
Dankzij zijn sectorgebaseerde organisatie biedt Comeos de handelaars een uniek platform waar de spelers per activiteitenbranche kunnen bijeenkomen en van gedachten kunnen wisselen.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.