Het platform inDUfed verenigt sinds 2014 de productie en transformatie van glas (vroeger VGI-FIV), de productie van pulp, papier en karton (vroeger Cobelpa) en de verwerking van papier- en kartonproducten (vroeger Fetra). Die drie sectoren houden zich in essentie bezig met het produceren van duurzame en recycleerbare goederen.

inDUfed
Sustainable Goods
Marsveldplein 2
1050 Brussel
T +32 2 542 61 20 
Contactpersoon
Thomas Davreux 
Voorzitter
Olivier Douxchamps
Algemeen Directeur
Thomas Davreux
Oprichtingsdatum federatie
2014
Aantal leden
349
Aantal werknemers actief in de ondernemingen die deel uitmaken van de federatie
Ongeveer 19.235 directe arbeidsplaatsen
http://www.indufed.be/


Olivier Douxchamps, Voorzitter
Thomas Davreux, Algemeen Directeur

De bedrijven van deze sectoren produceren een hele waaier aan producten: glazen flessen, kartonnen verpakkingen, grafisch papier, diverse beglazing, zelfklevende materialen, sanitair papier, isolatiemateriaal, enz. De sectoren van inDUfed brengen de concepten duurzaamheid en circulaire economie in de praktijk. Glas, papier en karton dragen bij aan een duurzame maatschappij. Recycleerbare verpakkingen die goederen beschermen en zo onder andere voedselverspilling tegengaan, energiebesparingen door isolatie en aangepaste beglazing van gebouwen en de heilzame werking op de gezondheid van sanitair papier en natuurlijk licht zijn slechts enkele voorbeelden uit de verschillende sectoren. Het opgehaald oud papier en glas worden steeds beter gerecycleerd dankzij de steeds efficiëntere productieprocessen. inDUfed past in het kader van deze filosofie. Ecodesign, het continu optimaliseren van het watergebruik en verhoogde energie-efficiëntie zijn thema’s waar onze bedrijven dagelijks mee bezig zijn. De papier- en glasindustrieën staan reeds lange tijd met beide benen in de circulaire economie. De circulariteit van de producten, hun recycleerbaarheid, de oneindige recyclage van glas en de hernieuwbaarheid van papier zetten deze materialen op het voorplan van de circulaire economie.

 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.