Fedustria is de beroepsorganisatie van de industriële bedrijven uit de textiel-, hout- en meubelindustrie. Het is sinds 2007 de fusie-organisatie van het vroegere Febeltex en Febelhout.

Fedustria
Federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie
Hof-ter-Vleestdreef 5, bus 1
1070 Brussel
T Klik hier
info@fedustria.be
Poortakkerstraat 98    
9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem)
Voorzitter 
Jan Desmet
Directeur-generaal
Karla Basselier
Adjunct-directeur-generaal
Jan Desmet
Aantal leden
± 1.700
Aantal werknemers actief in de ondernemingen die deel uitmaken van de federatie 
± 36.000
http://www.fedustria.be/
Twitter : @FaQuix 
LinkedIn: fedustria
Facebook: fedustria


Jan Desmet, Voorzitter
Karla Basselier, Directeur-generaal

De focus van Fedustria ligt op het behouden en het versterken van deze industriële activiteiten in ons land. De federatie heeft drie belangrijke taken: belangenbehartiging, dienstverlening en informatieverstrekking aan de lidbedrijven. 

Fedustria vertegenwoordigt een tiental groepen van producten, die elk vaak ook in deelgroepen kunnen worden opgesplitst. Voor textiel zijn dat: interieurtextiel, technisch textiel, kledingtextiel, textielveredeling (bv. ververijen) en garenproductie (spinnerijen). Voor hout en meubel zijn dat: meubel en zitmeubel, houten plaatmateriaal, houten constructie-elementen, houten verpakkingen en diverse producten (zoals speeltuigen, kaders, borstels, spiegels…)

In totaal vertegenwoordigt Fedustria zowat  1.700 productiebedrijven uit de textiel-, hout- en meubelsector, voor 90% kmo's, die samen een omzet realiseren van ca. 10,9 miljard euro en instaan voor  36.000 directe jobs (cijfers 2021). Zowat 70% van de omzet komt tot stand dankzij export.

Daarnaast vertegenwoordigt Fedustria ook de houtinvoerhandel (ca. 40 bedrijven met samen ca. 600 jobs) met een omzet van ca. 700 miljoen euro.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.