ATTA is een overkoepelende vzw, die via haar leden (de vzw 'Toeristische Attracties' voor de Nederlandstaligen, de asbl 'Attractions et Tourisme' voor de Franstaligen en de vzw 'Belgoparks' voor de grote attractieparken), het overgrote deel van de toeristische attracties in België vertegenwoordigt.

ATTA
Toeristische Attracties
Maatschappelijke zetel
Sint Goriksplein 23
1000 Brussel
Correspondentieadres
Walibi Belgium
Europalaan 100 
1300 Waver
T + 32 10 42 15 27
Contact

Yvan Moreau, penningmeester
Voorzitter
Hilde Ryken
Oprichtingsdatum federatie
24/08/2000
Aantal werknemers actief in de ondernemingen die deel uitmaken van de federatie
± 3.500


Hilde Ryken , Voorzitter

ATTA stelt zich tot doel om op nationaal en internationaal vlak de professionele belangen van haar leden te verdedigen, en om een heldere en aangepaste regelgeving te bekomen voor de oprichting en de uitbating van de toeristische attracties, onder meer op sociaal en fiscaal vlak, op het vlak van milieu en veiligheid. Het nemen van de nodige initiatieven en het leggen van de vereiste contacten staan hierbij vooraan. Hierbij vertegenwoordigt ATTA in België meer dan 300 leden-ondernemingen, die instaan voor circa 360 attracties, 3.500 werknemers (voltijds equivalenten) tewerkstellen, en samen per jaar meer dan 17.000.000 bezoekers verwelkomen. ATTA is tevens de enige werkgeversvertegenwoordiger in het paritair comité voor toeristische attracties.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.