Assuralia is de beroepsvereniging van verzekerings- en herverzekeringsondernemingen die actief zijn op de Belgische markt.

Assuralia
Beroepsvereniging van Verzekeringsondernemingen
de Meeûssquare 29
1000 Brussel  
T + 32 2 547 56 11
info@assuralia.be
Voorzitster
Hilde Vernaillen
Gedelegeerd bestuurder
Hein Lannoy
Oprichtingsdatum federatie
1920
Aantal leden
92 verzekeringsondernemingen
Aantal werknemers actief in de verzekeringsondernemingen
21.860 (op 31/12/2020)
http://www.assuralia.be/
www.ABCverzekeringen.be
  
www.twitter.com/#!/assuralia
Facebook
LinkedIn
YouTube


Hilde Vernaillen, Voorzitster
Hein Lannoy, Gedelegeerd bestuurder

Haar leden zijn goed voor 98% van het premie-incasso in België. Door haar structuur betrekt Assuralia alle leden bij haar analyses en acties om de rol van de verzekering in de samenleving te ontwikkelen. 

Ze voert tal van studies uit (juridisch, fiscaal, sociaal, statistisch,…) en beheert conventies waardoor de leden hun inzicht in risico’s en hun service aan klanten kunnen verbeteren. 

Assuralia werkt sectorale standpunten uit en verdedigt die bij de beleidsmakers en in de overleg- en beslissingsorganen. Het voert een permanente dialoog met alle betrokken partijen, die talrijk zijn gezien het maatschappelijk belang van de verzekering zowel voor gezinnen als voor ondernemingen.

In de paritaire organen voor sociaal overleg treedt Assuralia op als exclusieve gesprekspartner van de vakbonden. Daarnaast is het de woordvoerder van de verzekeringsondernemingen, via de pers, publicaties en de websites http://www.assuralia.be en www.ABCverzekeringen.be.

Insert, het opleidingscentrum van Assuralia, biedt elk jaar aan 3.000 verzekeringsprofessionals de middelen om hun vaardigheden te verbeteren.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.