Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, vertegenwoordigt 26 sectoren en 700 bedrijven die kwaliteitsvolle voeding en dranken produceren in België. We zetten ons in voor een duurzame groei van de Belgische voedingsindustrie en dat in overleg met alle stakeholders. Met het merk “Food.be– Small country. Great food.” zetten we samen de kwaliteit, diversiteit en innovatie van de Belgische voeding wereldwijd in de kijker.

Fevia 
Federatie Voedingsindustrie
Wetenschapsstraat 14
1040 Brussel
T + 32 2 550 17 40
info@fevia.be
Contact

Bart Buysse 
T + 32 2 213 84 75 
Voorzitter
Anthony Botelberge
Gedelegeerd bestuurder  
Bart Buysse
Oprichtingsdatum federatie
1937
Aantal leden
27 sectoren en 700 bedrijven
Aantal werknemers actief in de ondernemingen die deel uitmaken van de federatie
97.966
www.fevia.be/
www.voedingsinfo.org/
www.food.be/
Twitter
https://twitter.com/food_be
Linkedin


Anthony Botelberge, Voorzitter
Bart Buysse, Gedelegeerd bestuurder

België is het land van de goede voeding. Het is geen toeval dat de voedingsindustrie een van de belangrijkste industrieën in ons land is. Onze voedingsbedrijven nemen een belangrijk deel van de economische activiteit voor hun rekening. Ze creëren werkgelegenheid – rechtstreeks en onrechtstreeks – voor honderdduizenden mensen. Een veelvoud aan consumenten geniet bovendien dagelijks van de kwalitatieve producten die onze leden produceren. Fevia heeft als drijvende kracht in de Belgische voedingssector een visie en missie geformuleerd. Als federaties hebben Fevia, Fevia Vlaanderen en Fevia Wallonie het doel om bij te dragen tot een sterke, competitieve en duurzame voedingsindustrie. Om deze doelstelling te bereiken, werkt Fevia samen met haar regionale zusterorganisaties, op basis van een geïntegreerde visie die de drijvende kracht is van de Belgische voedingsindustrie.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.